Головна » Статті » Новини з новин » Новини з новин |
Рецепт з Весняного Медвіну-2013 від авторки "Нічниці" Жанни Куяви
12.04.2103 Жанна Куява: «Із любові колобки» Цієї п'ятниці (не 13-го, а 12-го, в День космонавтики) на
імпровізованій кухні VIII Київського Весняного міжнародного книжкового
ярмарку «МЕДВІН–2013» якраз у пік найзаконнішої всеукраїнської обідньої
пори господарювали дві незаперечно чарівні й талановиті жінки – письменниця Жанна
Куява й художник Іда Ворс. Їх першим спільним дітищем була донедавна
підготовлена у «Твердині» книга «Нічниця» й відтак – піст-майстер-клас «Із
любові колобки й ніжний суп в’єтнамський». Посмакувати «коронованим» минулоріч
ексклюзивним «жіночим» читвом (наголосимо: аж ніяк не чтивом!) для кожного – ще справа
часу, а ось оцінити кулінарні смак і талант цих мисткинь вже можна у
співавторстві із ними нині… Жанна Куява: Гадаю, кожен із нас із трепетом згадує своє дитинство, тому, аби
повернутися у ті найкращі роки, коли наші рідні читали нам казки, або
зацікавити малечу й пришвидшити її апетитне снідання, можна приготувати смачний
картопляний наїдок, який я, згадуючи свою золоту бабу Дусю, так і назвала «Із
любові колобки». Картоплю обрізати, залити водою, поставити на вогонь. Перед
кипінням додати невеличку цибулину й кілька часничин, – вони додадуть страві
запашного аромату. Згодом посолити.
Уже зварену картоплю
відцідити (води у каструлі не залишати анітрохи, бо колобки можуть розтектися
під час запікання), викинути цибулю й часник, які теж у ній варилися, потовкти.
Окремо на олії підсмажити цибулю. Засмачити товкачі цією олією (але без
цибулі), додати пісного масла й натерти у картоплю ще кілька часничин – для
незабутнього аромату. Сформувати кругленькі колобки, викласти на деко, змащене
олією, поставити у добре розігріту духовку. Пекти їх до червонястої шкоринки,
яка на смак буде чи не найапетитнішою. Смачного! Щиро Ваша – Жанна Куява | |
Переглядів: 625 | Рейтинг: 4.5/2 |
Всього коментарів: 0 | |