Головна » Статті » Новини з новин » Новини з новин

Рецепт з Весняного Медвіну-2013 від авторки "Нічниці" Жанни Куяви
12.04.2103
 
Жанна Куява: «Із любові колобки» 


Цієї п'ятниці (не 13-го, а 12-го, в День космонавтики) на імпровізованій кухні VIII Київського Весняного міжнародного книжкового ярмарку «МЕДВІН–2013» якраз у пік найзаконнішої всеукраїнської обідньої пори господарювали дві незаперечно чарівні й талановиті жінки – письменниця Жанна Куява й художник Іда Ворс. Їх першим спільним дітищем була донедавна підготовлена у «Твердині» книга «Нічниця» й відтак – піст-майстер-клас «Із любові колобки й ніжний суп в’єтнамський». Посмакувати «коронованим» минулоріч ексклюзивним «жіночим» читвом (наголосимо: аж ніяк не чтивом!) для кожного – ще справа часу, а ось оцінити кулінарні смак і талант цих мисткинь вже можна у співавторстві із ними нині…
 

Жанна Куява:

Гадаю, кожен із нас із трепетом згадує своє дитинство, тому, аби повернутися у ті найкращі роки, коли наші рідні читали нам казки, або зацікавити малечу й пришвидшити її апетитне снідання, можна приготувати смачний картопляний наїдок, який я, згадуючи свою золоту бабу Дусю, так і назвала «Із любові колобки».

Картоплю обрізати, залити водою, поставити на вогонь. Перед кипінням додати невеличку цибулину й кілька часничин, – вони додадуть страві запашного аромату. Згодом посолити.

Уже зварену картоплю відцідити (води у каструлі не залишати анітрохи, бо колобки можуть розтектися під час запікання), викинути цибулю й часник, які теж у ній варилися, потовкти. Окремо на олії підсмажити цибулю. Засмачити товкачі цією олією (але без цибулі), додати пісного масла й натерти у картоплю ще кілька часничин – для незабутнього аромату. Сформувати кругленькі колобки, викласти на деко, змащене олією, поставити у добре розігріту духовку. Пекти їх до червонястої шкоринки, яка на смак буде чи не найапетитнішою. Смачного!

Щиро Ваша – Жанна Куява 

Категорія: Новини з новин | Додав: Dyrektor (13.04.2013)
Переглядів: 625 | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]